Verhoog je kans om op Brussels Airport te werken

Body blocks
Boost je werving

Ben jij klaar om te werken op Brussels Airport? Met bijna 29.500 werknemers, 357 werkgevers en gemiddeld 500 openstaande vacatures is onze dynamische luchtvaart community continu op zoek naar nieuwe collega’s. Denk jij de collega te zijn die wij zoeken? Twijfel dan niet en solliciteer op één van onze openstaande vacatures.

Wil je daarnaast graag jouw kansen verhogen en werken op onze nationale luchthaven? Dan helpen wij je graag op weg met deze handige tips & tricks. Je ontdekt onder meer hoe werkgevers de geschikte kandidaat kiezen, welke competenties belangrijk zijn én waar jij je kan bijscholen indien je niet over alle nodige competenties beschikt.

Individuele Beroepsopleiding (IBO)

IBO is een win-win formule voor werkgever en werkzoekende.

Jij hebt potentieel en zoekt werkervaring! Elke dag zijn er veel gemotiveerde werkzoekenden zoals jij die een leuke job zoeken op Brussels Airport. Met jouw enthousiasme en vaardigheden ben je klaar om jouw eerste kans te grijpen om ervaring op te doen en kennis op te bouwen in de luchthavensector.

Jouw toekomstige werkgever zoekt naar potentieel!
Werkgevers zijn op zoek naar personeel met een specifieke vakkennis en kunnen dankzij een opleiding op de werkvloer jouw potentieel omvormen tot de ideale werknemer.

Bovendien is de IBO-formule financieel interessant voor beide partijen.

Parlez jullie other Sprache?

Om te werken in een internationale omgeving zoals die van Brussels Airport moet je vlot kunnen communiceren met collega's en passagiers. Houd er rekening mee dat werkgevers jouw talenkennis op de proef zullen stellen tijdens het sollicitatieproces.

Praat je een goed mondje Nederlands? Kan jij jezelf goed uitdrukken in het Frans en Engels? Je werkjargon machtig zijn in deze drie talen vormt een mooie basis. Ken jij nog andere talen? Of zelfs gebarentaal? Dan heb je nog een extra troef achter de hand.

Zelfstandigheid en mobiliteit

Werken op Brussels Airport betekent werken in een dynamische omgeving met onregelmatige uren. Daarom vinden werkgevers het belangrijk dat je Brussels Airport vlot kan bereiken. Wanneer je een rijbewijs B en auto ter beschikking hebt, kan je je makkelijk verplaatsen van en naar het werk. Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden:

  • Werkgevers hebben vaak bedrijfsvoorzieningen zodat je met de fiets of brommer kan komen werken.
  • Met het openbaar vervoer naar Brussels Airport? Geen probleem! De Lijn en NMBS staan paraat om je vlot ter plaatse te brengen, afhankelijk van je werktijden. De luchthaven draait 24/7 en is goed bereikbaar voor veel shifts. Voor bepaalde nachtshifts (buiten 22 uur - 6 uur) ligt er momenteel nog geen oplossing. 

Ontdek hier hoe je makkelijk Brussels Airport bereikt.

Flexibiliteit is troef

Brussels Airport is de tweede grootste werkgever in België. Op onze nationale luchthaven zijn er meer vaste, voltijdse jobs te vinden dan in de rest van het land. Brussels Airport verwelkomt daarom werkzoekenden met talent uit het hele land, op voorwaarde dat ze flexibel zijn. Onze luchthaven vervoert het hele jaar door passagiers en goederen. Ook na de kantooruren, tijdens het weekend én op feestdagen. Daarom moet je als werknemer van Brussels Airport flexibel ingesteld zijn en bereid zijn om om te gaan met sterk wisselende uurroosters en shiften.

Motivatie boven diploma

Onze Brussels Airport community telt bijna 29.500 werknemers, maar er is nog veel ruimte voor uitbreiding. Wij zijn constant op zoek naar nieuwe, gemotiveerde collega’s die deel willen uitmaken van onze community. Ontdek de beroepen binnen diverse job domeinen en sectoren.

Pas jij binnen één van deze profielen, maar mis je nog bepaalde competenties? Of heb je niet het juiste diploma, maar wel de juiste motivatie? Geen probleem. Aviato, VDAB, Actiris en de 357 directe werkgevers helpen je graag met een opleidingstraject uit te stippelen.

Meer weten? Boek een afspraak bij ons op kantoor.

Sollicitatietips nodig?

Sta je op het punt om te solliciteren op één van onze openstaande vacatures en wil je jezelf zo goed mogelijk voorbereiden? Dat kan met onderstaande tips & tricks van onze partners VDAB en Actiris. Ontdek wat werkgevers precies van je verwachten, de meest gestelde sollicitatievragen én hoe jij jouw CV kan optimaliseren. Klaar voor jouw vliegende start bij Brussels Airport?

Top