Body blocks

Infografiek 2024 Q1-Q2

Infografiek 2024 Q1-Q2

 

Arbeidsmarktstudie - HIVA 2019

HIVA logo

 

De luchthaven blijft één van de grootste én meest aantrekkelijke plaatsen om te werken in ons land. De trendanalyse over de directe tewerkstelling op Brussels Airport bevestigt dit. De studie, uitgevoerd door HIVA-KU Leuven in 2019 in opdracht van het tewerkstellingscentrum van de luchthaven Aviato, vormt de meest uitgebreide en transparante studie over de directe tewerkstelling op de luchthaven. Met bijna 24.000 werknemers, 317 bedrijven, 18 sectoren en gemiddeld 400 openstaande arbeidsplaatsen, is de luchthaven niet alleen een unieke arbeidsmarkt maar vooral een sterke catalysator voor de Belgische economie. 

Interregionale tewerkstellingszones op basis van een vraag- en aanbodanalyse

Hoewel Vlaanderen te kampen heeft met een krapte op de arbeidsmarkt en er hoge werkloosheidscijfers zijn in Brussel en Wallonië, blijft het aantal Walen en Brusselaars dat in Vlaanderen werkt, laag.

Het bevorderen van interregionale mobiliteit staat hoog op de agenda binnen het kader van 'Iedereen aan Boord' (2019), waarbij de ambitie is uitgesproken om hier versterkt op in te zetten.

Ook in het werkgelegenheidsakkoord 'Iedereen nodig, iedereen mee' wordt het benutten van interregionale mobiliteit benadrukt als een van de belangrijkste pijlers.

Viona Studie

 

Top