Body blocks

Onze luchthavengemeenschap gaat doorheen zware tijden omwille van de coronacrisis. Als tewerkstellingsorgaan, is Aviato er ook voor werknemers van Brussels Airport die in tijdelijke werkloosheid zijn. In samenwerking met onze partners hebben we aan een oplossing gewerkt om deze moeilijke periode te overbruggen.

Turnaround heeft als doel: samenwerken met externe partners zoals bedrijven buiten de luchthaven, organisaties en andere voor het verduurzamen van de arbeidsmarkt op de luchthaven.

Het Turnaround project draait rond twee luiken:

Retentie

Image
Duty free walk through op pier B

Werknemers duurzaam aan de slag houden in de huidige of een nieuwe functie of sector. Aviato steunt hierbij je werkgever en analyseert wat nodig is om je duurzaam aan boord te kunnen houden. Dit betreft dan vooral opleidingen om te blijven voldoen aan de geldende normen binnen de sector.

Wens je je op eigen initiatief bij te scholen? Wij maakten voor jou een handig overzicht met alle opleidingsmogelijkheden en -incentives.

Ben je luchthavenmedewerker én tijdelijk werkloos en op zoek naar een opleiding of een tijdelijke uitdaging? Schrijf je in om op de hoogte te blijven van de evenementen en krijg een €5 Starbucks voucher.

Er is voor ieders wat wils. Volg en like ons op Facebook, LinkedIn en Instagram#Aviato #wearebrusselsairport

Werk naar werk

Aviato wil werkgevers die door de coronamaatregelen geen werk voor hun personeel hebben, binden met werkgevers die juist mensen zoeken, om te voorkomen dat medewerkers in een uitkering terecht komen. 

Wat betekent dit dan concreet voor jou? Je werkgever stemt in dat je tijdelijk een andere job uitoefent binnen een ander bedrijf op en rond de luchthaven of zelfs daarbuiten. Zo blijf je actief binnen deze onzekere periode en ontvang je een loon en geen werkloosheidsuitkering. De bedoeling blijft uiteraard dat zodra de normale activiteiten weer hervatten op de luchthaven je opnieuw in je huidige job terugkomt.

Ben je op dit moment nog werkzaam op de luchthaven en wens je graag persoonlijk op de hoogte worden gehouden van tijdelijke jobopportuniteiten binnen én buiten de luchthaven?

Geïnteresseerd ? Vul het formulier in zodat we je kunnen contacteren.

 

Schrijf je hier in
Jobs picto

Vacatures in bedrijven buiten de luchthaven

Geïnteresseerd om (tijdelijk) aan het werk te gaan in een bedrijf dat zich niet op de luchthaven bevindt? Ga een kijkje nemen naar alle openstaande vacatures waarvoor jij misschien in aanmerking komt.
Airport

Vacatures in bedrijven op de luchthaven

Geïnteresseerd om (tijdelijk) aan het werk te gaan in een bedrijf op de luchthaven? Ga een kijkje nemen naar de openstaande vacatures waarvoor jij misschien in aanmerking komt.
Like button

Werk naar Werk getuigenissen en cases

Ontdek welke bedrijven deelnemen aan het Werk naar werk-project. En, lees hoe luchthavencollega’s deze nieuwe uitdaging ervaren.
Image
Infosessie Autogrill

Wist je dat ...

Image
Thinking Emoji

… op vlak van de verschuldigde bedrijfsvoorheffing er een specifieke regeling voorzien is voor de wettelijke uitkeringen die vanaf 01.05.2020 tot en met 31.12.2020 worden betaald of toegekend aan tijdelijk werklozen en betrekking hebben op dagen van tijdelijke werkloosheid in diezelfde periode.

De wettelijke uitkeringen worden tijdens die periode onderworpen aan een bedrijfsvoorheffing tegen het tarief van 15% (ipv 26,75% bij tijdelijke werkloosheid).

Let op: alleen de bedrijfsvoorheffing is verlaagd. De uiteindelijke belastingafrekening gebeurt aan de gewone tarieven. Mogelijk zal je bij de belastingafrekening in 2021 dus meer belasting moeten betalen, of minder belasting terugkrijgen dan gewoonlijk.

 

Top