Body blocks

Opleidingen onderhoud-techniek & Werken op Brussels Airport

De luchtvaartsector is booming business. De komende 20 jaar wordt een verdubbeling van luchtvaartactiviteiten verwacht, met als gevolg een groot tekort aan onderhouds- en luchtvaarttechnici. Om dit tekort op te vullen bieden wij technische opleidingen aan die je helemaal klaarstomen voor een job op Brussels Airport binnen onderhoud en techniek.

De voortrajecten en opleidingen in onderhoud en techniek zijn praktijkgericht en worden gegeven door echte experts. Zo ben je na het volgen van een opleiding helemaal klaargestoomd om aan de slag te gaan als op Brussels Airport. Wij zijn constant op zoek naar onderstaande profielen:

  • mecanicien

  • elektricien

  • technieker

  • onderhoudstechnicus

  • ploegleider

  • technicus elektriciteit

  • vliegtuigtechnieker

  • ...


Op zoek naar andere jobmogelijkheden in de luchtvaarttechnische sector? Neem hier gerust een kijkje.

Overzicht van technische opleidingen

Dankzij onze partners kunnen wij opleidingen technische opleidingen op maat van luchtvaart aanbieden. Hieronder vind je een handig overzicht van alle beschikbare opleidingen:

 

Onderhoudsmecanicien, Heverlee

Tijdens deze opleiding leer je hoe je machines en industriële installaties kan onderhouden en afstellen. Ook leer je rapporteren en onderhoudsactiviteiten organiseren.

Ontdek alles over deze opleiding

 

Tweedekansonderwijs onderhoudsmecanicien, Heverlee

Heb je jouw middelbare school niet afgemaakt, maar ben je wel gepassioneerd door machines? Dan is deze opleiding vast iets voor jou. Je behaalt enerzijds jouw middelbare diploma en anderzijds krijg je de basis van techniek, lassen, elektriciteit en mechanica mee. 

Ontdek alles over deze opleiding

 

Onderhoudselektricien, Heverlee

In deze opleiding leer je hoe jij machines en industriële installaties correct leert bedienen en afstellen, met focus op elektriciteit. In 20 weken word je volledig klaargestoomd om aan de slag te gaan als onderhoudselektricien.

Ontdek alles over deze opleiding

 

Tweedekansonderwijs industrieel elektrotechnisch installateur (TKO), Heverlee/Vilvoorde

Heb je jouw diploma secundair onderwijs nog niet op zak? Maar ben je wel geïnteresseerd in alles wat met stroom en elektriciteit te maken heeft? Dan helpt deze opleiding je om jouw diploma secundair onderwijs als elektrotechnisch installateur te behalen. 

Ontdek alles over deze opleiding

 

Tweedekansonderwijs technieker aandrijfsystemen, Heverlee

Nog geen diploma behaald in het secundair onderwijs, maar ben je wel gefascineerd door grote, bewegende machines en industriële installaties? Volg dan de opleiding voor technieker aandrijfsystemen en behaal op 1 jaar tijd jouw secundair diploma.

Ontdek alles over deze opleiding

 

Graduaat in de elektromechanische systemen, Heverlee

Wil jij graag aan de slag gaan als onderhoudstechnicus op Brussels Airport, maar mis je nog bepaalde competenties? Deze opleiding helpt je om jouw kennis en vaardigheden m.b.t elektromechanische systemen bij te schaven.

Ontdek alles over deze opleiding 

 

Technicus verwarmingsinstallaties, Mechelen

Je hebt al enige ervaring in centrale verwarming en sanitair maar je wil graag je kennis en vaardigheden bijschaven. Dan is deze opleiding vast iets voor jou!

Ontdek alles over deze opleiding

 

Onderhoudselektromecanicien, Heverlee

Je bent werkzoekend en wil graag aan de slag gaan als onderhoudsmecanicien? Dan leer je tijdens deze opleiding de basis om machines draaiende te houden en correct af te stellen. Op basis van jouw niveau wordt de opleidingsduur bepaald.

Ontdek alles over deze opleiding

 

Aspirant vliegtuigonderhoudstechnicus, Oostende

Ben je gepassioneerd door mechaniek en wil je graag aan vliegtuigen sleutelen? Dan leer je tijdens deze praktijkgerichte opleiding alle noodzakelijke kennis en basiscompetenties om kleine onderhoudswerken aan vliegtuigen uit te voeren.

Ontdek alles over deze opleiding

 

Bachelor luchtvaart specialisatie luchtvaarttechnologie, Oostende

Wil jij je graag specialiseren in luchtvaarttechnologie? En lijkt het jou wel iets om ontwerper of operator van onbemande vliegtuigen te worden? Volg dat deze opleiding! Je leert hier hoe je vliegtuigen en helikopters moet onderhouden, hoe je omgaat met luchtwaardigheid en luchthavenbeheer én nog zoveel meer.

Ontdek alles over deze opleiding

 

3de graad: TSO-Opleiding Vliegtuigtechnieken, Oostende

In deze technische opleiding verwerf je specifieke vaardigheden m.b.t vliegtuigonderhoud en krijg je de basics mee over luchtvaart richtlijnen.

Ontdek alles over deze opleiding 

 

7de jaar: SenSe Opleiding Vliegtuigtechnicus

Na jouw derde graad in de TSO-opleiding vliegtuigtechnieken te hebben afgerond kan je ervoor kiezen om nog een specialisatiejaar te volgen in vliegtuigtechnieken.

Ontdek alles over deze opleiding

 

Wil je graag meer te weten komen over de verschillende luchtvaarttechnische opleidingen?

Op het Educavia leerplatform vind je interessante MRO (Maintenance, Repair and Operations) opleidingen binnen de luchtvaartsector. Deze worden aangeboden in samenwerking met bekende namen uit het Vlaamse en Nederlandse MRO-onderwijs zoals AM&TS, ZAVO, VLOC en VIVES. Educavia biedt zowel e-learnings als klassikale opleidingen aan. 

Educavia is een partnerschap tussen Nederlandse en Vlaamse partners uit de luchtvaartindustrie en het onderwijs. Samen - en met de steun van Interreg Vlaanderen Nederland - promoten zij luchtvaartopleidingen, ontwikkelen ze innovatieve lesmethodes en hervormen ze bestaande opleidingen. Het doel is om als kenniscentrum voor luchtvaart technische opleidingen de verdere groei en ontwikkeling van de luchtvaartsector te ondersteunen en een antwoord te bieden op de toekomstige nood aan geschoolde luchtvaarttechnici binnen de sector.  

 

Top