Body blocks

Opleidingen onderhoud-techniek & Werken op Brussels Airport

De luchtvaartsector is booming business. De komende 20 jaar wordt een verdubbeling van luchtvaartactiviteiten verwacht, met als gevolg een groot tekort aan onderhouds- en luchtvaarttechnici. Om dit tekort op te vullen bieden wij technische opleidingen aan die je helemaal klaarstomen voor een job op Brussels Airport binnen onderhoud en techniek.

De voortrajecten en opleidingen in onderhoud en techniek zijn praktijkgericht en worden gegeven door echte experts. Zo ben je na het volgen van een opleiding helemaal klaargestoomd om aan de slag te gaan als op Brussels Airport. Wij zijn constant op zoek naar onderstaande profielen:

  • mecanicien

  • elektricien

  • technieker

  • onderhoudstechnicus

  • ploegleider

  • technicus elektriciteit

  • vliegtuigtechnieker

  • ...


Op zoek naar andere jobmogelijkheden in de luchtvaarttechnische sector? Neem hier gerust een kijkje.

Overzicht van technische opleidingen

Dankzij onze partners kunnen wij opleidingen technische opleidingen op maat van luchtvaart aanbieden. Hieronder vind je een handig overzicht van alle beschikbare opleidingen:

 

Onderhoudsmecanicien, Heverlee

Tijdens deze opleiding leer je hoe je machines en industriële installaties kan onderhouden en afstellen. Ook leer je rapporteren en onderhoudsactiviteiten organiseren.

Ontdek alles over deze opleiding

 

Tweedekansonderwijs onderhoudsmecanicien, Heverlee

Heb je jouw middelbare school niet afgemaakt, maar ben je wel gepassioneerd door machines? Dan is deze opleiding vast iets voor jou. Je behaalt enerzijds jouw middelbare diploma en anderzijds krijg je de basis van techniek, lassen, elektriciteit en mechanica mee. 

Ontdek alles over deze opleiding

 

Onderhoudselektricien, Heverlee

In deze opleiding leer je hoe jij machines en industriële installaties correct leert bedienen en afstellen, met focus op elektriciteit. In 20 weken word je volledig klaargestoomd om aan de slag te gaan als onderhoudselektricien.

Ontdek alles over deze opleiding

 

Tweedekansonderwijs technieker aandrijfsystemen, Heverlee

Nog geen diploma behaald in het secundair onderwijs, maar ben je wel gefascineerd door grote, bewegende machines en industriële installaties? Volg dan de opleiding voor technieker aandrijfsystemen en behaal op 1 jaar tijd jouw secundair diploma.

Ontdek alles over deze opleiding

 

Graduaat in de elektromechanische systemen, Heverlee

Wil jij graag aan de slag gaan als onderhoudstechnicus op Brussels Airport, maar mis je nog bepaalde competenties? Deze opleiding helpt je om jouw kennis en vaardigheden m.b.t elektromechanische systemen bij te schaven.

Ontdek alles over deze opleiding 

 

Onderhoudselektromecanicien, Vilvoorde

Je bent werkzoekend en wil graag aan de slag gaan als onderhoudsmecanicien? Dan leer je tijdens deze opleiding de basis om machines draaiende te houden en correct af te stellen. Op basis van jouw niveau wordt de opleidingsduur bepaald.

Ontdek alles over deze opleiding

 

Tweedekansonderwijs insteller - bediener van werktuigmachines (CNC), Heverlee

Wil je graag kunnen werken met CNC-machines maar heb je nog geen secundair diploma op zak? Geen probleem! Deze opleiding biedt jou de kans.

Ontdek alles over deze opleiding

 

Se-n-se mechanica, constructie en planningstechniek, Hasselt

Heb je je TSO-diploma 3de graad op zak maar je wil je graag specialiseren? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Ontdek alles over deze opleiding

 

Professionele bachelor elektromechanica - 1ste jaar

Je hebt een secundair diploma maar je wil een bachelor om een betere kans op werk te krijgen? Lees hieronder voor meer info.

Ontdek alles over deze opleiding

 

Professionele bachelor elektronica - 1ste jaar

Via deze opleiding van 3 jaar, kan je je bachelor richting elektronica-ICT behalen. Heb je interesse en wil je meer weten? Hieronder vind je alle info terug.

Ontdek alles over deze opleiding 

 

Tweedekansonderwijs insteller - bediener van werktuigmachines (CNC), Heverlee

Wil je graag je secundair diploma behalen en wil je ook graag de opleiding bediener van werktuigmachines volgen? Dan kan deze opleiding een ideale oplossing zijn voor jou.

Ontdek alles over deze opleiding

 

Se-n-se mechanica, constructie en planningstechniek, Hasselt

Se-n-se = secundair na secundair onderwijs, of ook wel de vervanging van het vroegere 7e specialisatiejaar. Wil je graag meer weten over mechanica, constructie en planningstechnieken? Dan is deze opleiding zeker interessant voor jou.

Ontdek alles over deze opleiding

 

Professionele Bachelor elektromechanica - 1ste jaar

Heb je reeds een secundair diploma maar wil je graag een bachelor diploma behalen in elektromechanica? Klik hieronder zeker door om meer te weten te komen over deze opleiding.

Ontdek alles over deze opleiding

 

Professionele Bachelor elektronica-ICT - 1ste jaar

Na een opleiding van 3 jaar, kan je een bachelor richting elektronica-ICT behalen? Wil je meer weten, klik hieronder voor meer info over deze opleiding.

Ontdek alles over deze opleiding

 

Wil je graag meer te weten komen over de verschillende luchtvaarttechnische opleidingen?

Op het Educavia leerplatform vind je interessante MRO (Maintenance, Repair and Operations) opleidingen binnen de luchtvaartsector. Deze worden aangeboden in samenwerking met bekende namen uit het Vlaamse en Nederlandse MRO-onderwijs zoals AM&TS, ZAVO, VLOC en VIVES. Educavia biedt zowel e-learnings als klassikale opleidingen aan. 

Educavia is een partnerschap tussen Nederlandse en Vlaamse partners uit de luchtvaartindustrie en het onderwijs. Samen - en met de steun van Interreg Vlaanderen Nederland - promoten zij luchtvaartopleidingen, ontwikkelen ze innovatieve lesmethodes en hervormen ze bestaande opleidingen. Het doel is om als kenniscentrum voor luchtvaart technische opleidingen de verdere groei en ontwikkeling van de luchtvaartsector te ondersteunen en een antwoord te bieden op de toekomstige nood aan geschoolde luchtvaarttechnici binnen de sector.  

 

Top