Body blocks

Is een opleiding in onderhoud en techniek iets voor jou?

De luchtvaartsector is booming business. De komende 20 jaar wordt een verdubbeling van luchtvaartactiviteiten verwacht, met als gevolg een groot tekort aan onderhouds- en luchtvaarttechnici. Luchtvaarttechnische opleidingen kan je volgen vanaf de 3de graad secundair onderwijs. Ook VDAB organiseert een Cat.A opleiding. Een overzicht van de verschillende opleidingen en organisaties of scholen die een opleiding aanbieden kun je hier terugvinden.

 

Meer weten?

Welk beroep kun je hiermee uitoefenen

Je kunt aan de slag als technicus voor onderhoud en herstel van vliegtuigen en helicopters. Daarnaast kun je als technicus instaan voor de productie, de assemblage, de modificatie en het testen van vliegtuigconstructies, -systemen en -onderdelen.
Een industrieel luchtvaarbedrijf wordt operationeel geleid door een ingenieur of een technisch manager, bijgestaan door projectleiders en supervisors. Zij hebben bijzondere aandacht voor onder andere regelgeving, klantgerichtheid en optimalisatie. Mits enige ervaring zijn er steeds doorgroeimogelijkheden naar die functies.

Meer weten over de verschillende luchtvaartberoepen? Neem gerust een kijkje hier.

 

In welke sector kun je aan de slag?

Je werkt in de MRO sector. MRO is de afkorting van "Maintenance, Repair & Overhaul", dat betekent "Onderhoud, Reparatie & Revisie".

 

Hier lees je meer over het interregionaal project Educavia. Door de gerichte ontwikkeling en integratie van luchtvaartopleidingen wil Educavia de verdere groei van deze hoogtechnologische dienstensector behouden en versterken. 

Top