Opleidingstraject bewakingsagent G4S

13/09/2021
Opleidingstraject bewakingsagent G4S

 

De opleidingsinstelling van G4S is erkend door FOD Binnenlandse Zaken en is gespecialiseerd in de opleiding van personen die zich inzetten voor de veiligheid, bewaking en bescherming van fysieke personen en hun onmiddellijke omgeving. Met meer dan 150 verschillende opleidingen, 190 lesgevers en meer dan 12.000 cursisten per jaar, heeft G4S één van de grootste trainingscentra van het land.

Voor Brussels Airport is G4S steeds op zoek naar bewakingsagenten. Idealiter spreken hun bewakingsagenten 2 landstalen. Daarom heeft G4S samen met Aviato, BXL Formation, VDAB en Het huis van het Nederlands de handen in elkaar geslagen.

Op 10 september werd een kick-off georganiseerd voor een groep Franstalige kandidaat bewakingsagenten, met als doel uiteindelijk aan de slag te gaan als G4S bewakingsagent op Brussels Airport. De verschillende organisaties waren aanwezig om vragen van deze potentiële kandidaten te beantwoorden. Na deze infosessie werden ze getest op hun kennis van het Nederlands, was er een eerste kennismaking met x-ray beelden en werd er een 2de interview gehouden.

Het resultaat van deze mooie samenwerking? 20 kandidaten zijn momenteel in de running om te starten aan de opleiding als bewakingsagent met extra taalondersteuning in het Nederlands.

Top