Brussels Airport Jobfair

05/10/2021

Zaventem 5 oktober 2021 – Op 19 oktober organiseert Aviato, het tewerkstellingscentrum van Brussels Airport, de grootste Belgische jobbeurs voor luchthavenjobs. Op Brussels Airport, de tweede economische pool van het land, zijn er momenteel zo’n 400 openstaande vacatures. Werkzoekenden, studenten en iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging is dan ook welkom op de jobbeurs in de Skyhall op Brussels Airport om het brede aanbod aan luchthavenjobs te ontdekken. Men kan er kennismaken met werkgevers op Brussels Airport, interactieve workshops volgen of speeddaten met bedrijven en zo de ideale luchthavenjob vinden.

Relance van de jobmotor voor de Belgische economie

Met bijna 24.000 werknemers, 317 bedrijven, 18 sectoren en gemiddeld 400 openstaande arbeidsplaatsen (pre-corona), vormt Brussels Airport een zeer uniek ecosysteem; de luchthaven is dan ook een sterke katalysator voor de Belgische economie. Het aantal vacatures en bedrijven bevindt zich momenteel terug op het pre-coronaniveau en er zijn tekenen van economisch herstel. Brussels Airport vormt met alle luchthavenbedrijven een unieke arbeidsmarkt en biedt werkzoekenden uit het hele land extra kansen op vlak van tewerkstelling.

Brussels Airport heeft zwaar geleden onder de coronacrisis, het passagiersverkeer werd tot een minimum herleid en de crisis leidde dan ook het verlies van zo’n 4.000 banen op de luchthaven. Maar de luchtvaart is zich aan het herstellen, al zal het nog een paar jaar duren vooraleer de activiteiten opnieuw op het peil van voor de crisis zullen zijn. Het aantal openstaande vacatures toont duidelijk een economisch herstel aan.

Aviato, het tewerkstellingscentrum van Brussels Airport, ondersteunt de relance met hun expertise om de vacatures bij de luchthavenbedrijven zo vlot mogelijk in te vullen, ondanks de huidige war for talent op de jobmarkt. Met gerichte acties, zoals deze jobbeurs, wil Aviato de unieke jobs en mogelijkheden op de luchthaven in de kijker zetten.

Jobbeurs 2021: ontdek vacatures bij 29 bedrijven met zicht op tarmac

De jobbeurs gaat dit jaar door in de Skyhall op Brussels Airport; een unieke en symbolische locatie die toelaat om de Aviato jobbeurs nog groter en interactiever te maken. De jobbeurs biedt de bedrijven op Brussels Airport een uniek platform om in contact te komen met talent en werkzoekenden. Voor werkzoekenden is dit een kans om de brede waaier aan luchthavenjobs te ontdekken. Bovendien kunnen zij ook deelnemen aan diverse workshops, bvb. over online solliciteren en wat werken op de luchthaven inhoudt.

29 luchthavenbedrijven zullen aanwezig zijn om hun bedrijf en vacatures toe te lichten. Van vliegtuigtechnieker tot bewakingsagent of airport security agent, logistiek bediende of warehouse officer, ramphandler, chauffeur, expediteur, check in agent, voor elke achtergrond en opleidingsniveau is er een job op de luchthaven te vinden. Door de enorme groei van de e-commerce staan ook de bedrijven op Brucargo, de logistieke zone van Brussels Airport, te springen om nieuw personeel aan te trekken. Ook daar is het jobaanbod heel divers: je kan er aan de slag als logistieke dienstverlener, afhandelaar, douaneagent, transporteur, enz.

“Qua profielen zoeken de bedrijven op Brussels Airport niet alleen luchtvaartpersoneel, maar ook mensen met goesting in een job in onder meer de horeca, security, sales, logistiek, administratie, technische sector etc. Met deze jobbeurs hopen we zoveel mogelijk werkzoekenden te kunnen matchen met de openstaande jobs op en rond Brussels Airport”, zegt Isabelle Borli, General Manager van Aviato.

De Aviato jobbeurs vindt plaats op dinsdag 19 oktober van 12 tot 15.30 uur in de Skyhall van Brussels Airport (gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer). Deelnemen aan de jobbeurs is gratis, maar inschrijven is verplicht, dat kan via aviato.be/nl/evenementen/brussels-airport-jobfair

Voor deze editie van de jobbeurs kan Aviato rekenen op volgende sponsors:

 

Sponsors Brussels Airport Jobfair

 

 

 

Top