2.000 - 30 - 150 was de winnende combinatie!

21/10/2021

Op dinsdag 19 oktober vond de Brussels Airport Jobfair plaats in de Skyhall. Maar liefst 2.000 bezoekers toonden hun interesse voor een job op de luchthaven.  

Aviato, het tewerkstellingscentrum van Brussels Airport, biedt haar expertise aan om de vacatures bij de luchthavenbedrijven zo vlot mogelijk in te vullen, en dit ondanks de huidige war for talent op de jobmarkt. Met gerichte acties, zoals deze jobbeurs, wil Aviato de unieke jobs en mogelijkheden op de luchthaven in de kijker zetten.

Het is de grootste jobbeurs voor luchthavenjobs waar werkzoekenden uit heel België kennis kunnen maken met de werkgevers van Brussels Airport en Brucargo. Voor het eerst sinds corona vond de Jobfair opnieuw fysiek plaats.

Aviato jobfair

 

Jobbeurs 2021: ontdek vacatures bij 30 bedrijven met zicht op tarmac

Momenteel staan er zo’n gemiddeld 400 vacatures open bij Aviato. Dat zijn er evenveel als voor de coronacrisis. Met de relance in het achterhoofd is het belangrijk snel de juiste profielen aan te trekken. De 2.000 geïnteresseerden die langskwamen konden interactieve workshops volgen of speeddaten met de luchthavenbedrijven. Met deze jobbeurs hebben we ze kunnen matchen met de openstaande jobs op en rond Brussels Airport

De 30 aanwezige bedrijven hebben kandidaten ontmoet en waren zeer tevreden met de opkomst. Voor werkzoekenden was dit een kans om de brede waaier aan luchthavenjobs te ontdekken. De vacatures gingen van vliegtuigtechnieker tot bewakingsagent of airport security agent, logistiek bediende of warehouse officer, ramphandler, chauffeur, expediteur, check in agent, logistieke dienstverlener, afhandelaar, douaneagent, transporteur, enz.

“Voor mensen met goesting is er, ongeacht achtergrond en opleidingsniveau, een job op de luchthaven”

 

Jobfair-companies

 

Time to network 

Na de jobbeurs en ter gelegenheid van de 5 jaar van Aviato, organiseerden we een panelgesprek met aansluitend netwerkevent voor de luchthaven community

Volgende panelleden debatteerden over een duurzame arbeidsmarkt op en rond Brussels Airport: Arnaud Feist (CEO Brussels Airport Company & Voorzitter Aviato), Wim Adriaens (Gedelegeerd bestuurder VDAB), Caroline Mancel (Directeur-generaal a.i. Actiris), Peter Van Biesbroeck (Algemeen directeur Voka Vlaams-Brabant) en David Bellon (Voorzitter van Air Cargo Belgium). De arbeidsmarkt, mobiliteit en opleidingen kwamen uitgebreid aan bod.  

De 150 genodigden kregen nadien nog de kans om te netwerken met zicht op tarmac.

Het was een mooie en succesvolle dag voor Aviato en haar partners, de deelnemende bedrijven en de werkzoekenden. Dit initiatief is zeker voor herhaling vatbaar!

Jobfair networkevent

 

Bekijk de aftermovie

Op 19 oktober waren we talrijk aanwezig op de Brussels Airport Jobfair en iedereen was super enthousiast. Het was dan ook een poos geleden dat we elkaar nog allen fysiek zagen.

We hebben deze schitterende beelden voor jou vastgelegd op video. Bekijk snel de aftermovie van die dag en herbeleef deze mooie momenten.

Top