10 tips voor een perfecte CV

Je cv is je visitekaartje. Het is je eerste indruk bij werkgevers en opent de deuren naar een job op Brussels Airport. Hoe kan je jouw CV aantrekkelijker maken? Hoe match ik mijn CV met de noden van een werkgever op de nationale luchthaven? Met deze 10 tips van onze partners VDAB en Actiris heb je meteen een stapje voor.

 

 

CV
CV
CV

Hoe overtuig je met jouw CV?

1. 1 tot 2 pagina’s is het maximum
Werkgevers hebben niet veel tijd. Hou het kort. Heb je weinig ervaring, dan is 1 pagina genoeg.

2. Wees duidelijk
Structureer je cv. Maak je cv overzichtelijk zodat werkgevers in een oogopslag zien waarover het gaat. Verzorg je lay-out en werk met rubrieken.

3. Zet de belangrijkste informatie bovenaan
Eerst persoonlijke informatie, dan ervaring, studies en opleidingen, talenkennis, computerkennis, vaardigheden, hobby’s, referenties en bijkomende informatie.

4. Wees eerlijk
Als je liegt op je cv val je tijdens het sollicitatiegesprek door de mand. Het heeft dus geen zin om bijvoorbeeld te zeggen dat je perfect tweetalig bent als dit niet zo is.

5. Wees relevant
Pas je cv aan voor de job die je zoekt. Vermeld de ervaring en vaardigheden die nodig zijn voor de job waarvoor je solliciteert. Vermeld enkel hobby’s die een meerwaarde kunnen zijn voor de job.

6. Schrijffouten
Schrijffouten zijn absoluut not done. Herlees of laat herlezen. Uiteraard geldt dit ook voor e-mails.

7. Onderscheid jezelf
Hoe kan jouw cv de aandacht trekken? Onderscheid jezelf van de rest. Heb je je ingezet als vrijwilliger? Ervaring als leider bij een jeugdbeweging? 

8. Foto
Een foto toevoegen is niet noodzakelijk, tenzij hier specifiek om gevraagd werd of dat je voorkomen belangrijk is voor de job waarvoor je solliciteert. Kies in dat geval een professionele foto van goede kwaliteit. En gebruik geen vakantie- of feestfoto’s.

9. Pas je cv regelmatig aan
Je cv is geen statisch document. Jij verandert, je carrière evolueert, dus je cv ook. Pas je cv ook aan voor de job waarvoor je solliciteert.

10. Wees creatief
Solliciteer je voor een creatieve job? Denk dan na hoe je je creativiteit kan vertalen in je cv. Een leuke lay-out? Een filmpje?

 

 

Tips CV

 

Top