Body blocks

Onze luchthavengemeenschap gaat doorheen zware tijden omwille van de coronacrisis. Als tewerkstellingsorgaan, is Aviato er ook voor werkgevers van Brussels Airport waarvan de werknemers in tijdelijke werkloosheid zijn. In samenwerking met onze partners hebben we aan een oplossing gewerkt om deze moeilijke periode te overbruggen.

Turnaround heeft als doel: samenwerken met externe partners zoals bedrijven buiten de luchthaven, organisaties en andere voor het verduurzamen van de arbeidsmarkt op de luchthaven.

Het Turnaround project draait rond volgende twee luiken:

Retentie

Image
Zicht op de winkel New Relay

Je werknemers duurzaam aan de slag houden in de huidige of een nieuwe functie of sector. 

Aviato steunt je en analyseert je noden om zodoende je personeel duurzaam aan boord te kunnen houden. Dit betreft dan vooral opleidingen om te blijven voldoen aan de geldende normen binnen je sector.

Werk naar Werk

Aviato wil werkgevers die door de coronamaatregelen geen werk voor hun personeel hebben, binden met werkgevers die juist mensen zoeken, om te voorkomen dat medewerkers in een uitkering terecht komen. Wat betekent dit dan concreet voor jou? Je stemt in dat je personeel in tijdelijke werkloosheid tijdelijk een andere job uitoefent binnen een ander bedrijf op en rond de luchthaven of zelfs daarbuiten. Zo blijft hij/zij actief binnen deze onzekere periode en ontvangt hij/zij een loon en geen werkloosheidsuitkering. De bedoeling blijft uiteraard dat zodra je normale activiteiten weer hervatten op de luchthaven hij/zij opnieuw in zijn/haar huidige job terugkomt.


Momenteel liggen er drie opties op tafel:

  • Contract voor bepaalde duur i.s.m. Acerta.
  • Interim contract rechtstreeks met werknemer in geval van voltijds tijdelijk werkloos personeel.
  • Interim contract rechtstreeks met werkgever in geval van halftijds tijdelijk werkloos personeel.
Top