Body blocks

Het belang van meertaligheid op Brussels Airport

In een internationale omgeving, zoals die van Brussels Airport, kom je regelmatig in contact met meertaligheid. Het beheersen van het Nederlands, Frans en Engels is daarom in bepaalde jobs belangrijk.

Praat je een goed mondje Nederlands? Kan jij jezelf goed uitdrukken in het Frans en Engels? Je werkjargon machtig zijn in deze drie talen vormt een mooie basis. Ken jij nog andere talen? Of zelfs gebarentaal? Dan heb je nog een extra troef achter de hand. 

Heb je het gevoel dat je één van deze talen minder goed beheerst? Dan helpen wij je graag verder met één van onze taalcursussen. Dankzij een goede samenwerking met onze partners Actiris, VDAB en Bruxelles Formation kun je beroep doen op taalcursussen Nederlands, Frans en Engels.

Taalcursussen via Actiris

Actiris biedt verschillende formules aan om je talenkennis te verbeteren:

 • Brulingua: via dit online platform kunnen alle inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk gewest heel gemakkelijk hun kennis van het Nederlands, Frans, Engels of Duits bijschaven. De online lessen van Brulingua zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. 
 • De taalcheques: Door beroep te doen op de taalcheques van Actiris kan je als Brusselaar Nederlands, Engels of Frans aanleren, of één van deze talen leren perfectioneren.

Taalcursussen via de VDAB

Ook VDAB biedt verschillende taalopleidingen aan die je klaarstomen voor de arbeidsmarkt:

 • Via hun online leerplatform leer je gemakkelijk Nederlands, Frans, Duits of Engels. VDAB stelt meer dan 100 taalcursussen gratis ter beschikking. Verwacht je aan stukjes leerstof aangevuld met oefeningen, tests en online coaching. 
 • Taalcursus Nederlands op maat: je kan ook bij VDAB terecht voor een taalcursus Nederlands op maat. Heb je interesse? Contacteer hen telefonisch (tussen 8u en 19u) op het gratis nummer 0800 30 700 of ga langs bij een VDAB-opleidingscentrum bij jou in de buurt.
 • Opleiding Hogerop NT2 voor hooggeschoolde anderstaligen: anderstaligen kunnen terecht bij de VDAB werkwinkel in Vilvoorde of bij VAC Leuven voor sollicitatietrainingen of voor de opleiding ‘professioneel Nederlands’. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten ze voldoen aan onderstaande voorwaarden:
  • Anderstaligen met diploma (graduaat, bachelor, licentiaat, master, master-na-master, PhD)
  • Niveau Nederlands is minimaal 2.1 (B1)
  • Voldoende ICT-kennis

   Een infosessie bijwonen of je inschrijven voor de Hogerop NT2 opleiding?
   Alle info vind je hier.
Top