Body blocks

Het belang van meertaligheid op Brussels Airport

In een internationale omgeving, zoals die van Brussels Airport, kom je regelmatig in contact met meertaligheid. Het beheersen van het Nederlands, Frans en Engels is daarom in bepaalde jobs belangrijk.

Praat je een goed mondje Nederlands? Kan jij jezelf goed uitdrukken in het Frans en Engels? Je werkjargon machtig zijn in deze drie talen vormt een mooie basis. Ken jij nog andere talen? Of zelfs gebarentaal? Dan heb je nog een extra troef achter de hand. 

Heb je het gevoel dat je één van deze talen minder goed beheerst? Dan kan je bij onze partners Actiris, VDAB en Bruxelles Formation beroep doen op taalcursussen Nederlands, Frans en Engels.

Taalcursussen via Actiris

Actiris biedt verschillende formules aan om je talenkennis te verbeteren:

 • Brulingua: via dit online platform kunnen alle inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk gewest heel gemakkelijk hun kennis van het Nederlands, Frans, Engels of Duits bijschaven. De online lessen van Brulingua zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. 
 • De taalcheques: Door beroep te doen op de taalcheques van Actiris kan je als Brusselaar Nederlands, Engels of Frans aanleren, of één van deze talen leren perfectioneren.

Taalcursussen via de VDAB

Ook VDAB biedt verschillende taalopleidingen aan die je klaarstomen voor de arbeidsmarkt:

 • Via hun online leerplatform leer je gemakkelijk Nederlands, Frans, Duits of Engels. VDAB stelt meer dan 100 taalcursussen gratis ter beschikking. Verwacht je aan stukjes leerstof aangevuld met oefeningen, tests en online coaching. 
 • Taalcursus Nederlands op maat: je kan ook bij VDAB terecht voor een taalcursus Nederlands op maat. Heb je interesse? Contacteer hen telefonisch (van 8 uur tot 16.30 uur) op het gratis nummer 0800 30 700 of ga langs bij een VDAB-opleidingscentrum bij jou in de buurt.
 • Opleiding Hogerop NT2 voor hooggeschoolde anderstaligen: anderstaligen kunnen terecht bij de VDAB werkwinkel in Vilvoorde of bij VAC Leuven voor sollicitatietrainingen of voor de opleiding ‘professioneel Nederlands’. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten ze voldoen aan onderstaande voorwaarden:
  • Anderstaligen met diploma (graduaat, bachelor, licentiaat, master, master-na-master, PhD)
  • Niveau Nederlands is minimaal 2.1 (B1)
  • Voldoende ICT-kennis

   Een infosessie bijwonen of je inschrijven voor de Hogerop NT2 opleiding?
   Alle info vind je hier.

Brulingua: Als Brusselaar je talenkennis zelf bijschaven

Al sinds 2013 kunnen werkzoekenden gebruik maken van het platform Brulingua om er 4 talen te leren.

In 2018 werd dit talenplatform zelfs beschikbaar voor alle Brusselaars!

Wist je trouwens dat het aantal sessies tijdens de lockdown steeg met 70%! Heel wat Brusselaars maakten dus van de nood een deugd door hun talenkennis bij te schaven.

Brusselaars verder motiveren

Met de ontwikkeling van de app, die ook volledig gratis is, kunnen de Brusselaars zich gemotiveerd aan een nieuw taalavontuur wagen.

Beschikbaar voor Android en IOS, biedt de app aangepaste content die beantwoordt aan de noden van vandaag. Zo zet Brulingua in op microlearning, een pedagogische aanpak gebaseerd op kortere lessen en oefeningen. Het accent ligt hierbij op acties als het schrijven van een cv of jezelf voorstellen tijdens een sollicitatiegesprek.

Er zijn ook enkele nieuwe functionaliteiten zoals Speaky, een sociaal netwerk dat de gebruiker toelaat om in contact te treden met moedertaalsprekers over heel de wereld en zo te oefenen terwijl ze praten over hun interesses. Het systeem van wederzijdse
correctie staat hen toe om sneller vooruitgang te boeken.

Zelf ook je talenkennis bijschaven, waar en wanneer je wil? Download nu de app!

Top