Relance

Body blocks

Met de vaccinatiecampagne die dagelijks vooruitgaat, durven we dromen van groepsimmuniteit en van opnieuw te mogen reizen. Met deze relance in het verschiet stoomt Brussels Airport zich stilaan klaar voor het zomerreces.

Ook Aviato is er om de luchthavenpartners hierbij te helpen en de nodige steun aan te bieden bij deze relance.

Aviato heeft tal van events en projecten in petto om samen de veerkracht van de luchthaven werknemers in deze crisistijden te versterken.

Bounce back with Aviato!

Bounce back with Aviato!

Image
Alyzia video

Aviato is op bezoek geweest bij een aantal luchthavenbedrijven. Allen bieden atypische jobs in een indrukwekkende setting. We zijn trots op onze luchthavengemeenschap en hebben dit dan ook in beeld gebracht. Het resultaat hiervan zijn prachtige video-capsules.

Ga op ontdekking door de luchthaven en bekijk de video’s!

Onze eerste halte is bij grondafhandelaar Alyzia. Hier volgen we de reis van een koffer doorheen de kronkels van de luchthaven. De koffer legt een hele reis af voordat hij veilig op zijn bestemming komt. Hier zorgen tal van mensen voor. Ontmoet ze in de volgende video. 

G4S Airport Crew in actie op Brussels Airport

Onze tweede halte is bij de Airport Crew van G4S. Deze collega’s werken in het hart ️ van de luchthaven en dragen klantvriendelijkheid hoog in het vaandel 👏.

Elke dag staan ze passagiers bij om ervoor te zorgen dat ze vlot doorheen de luchthaven passeren. Dank je Monia!

Bounce back with Aviato!

Een blik achter de schermen bij Air Promotions Agencies - APA

Onze derde halte is bij APA op Brucargo. Daar nemen we een kijkje achter de schermen van een jonge en dynamische wereldwijde expediteur en douane-expediteur, gevestigd op Brussels Airport.

Zij bieden oplossingen voor wereldwijd transport, distributie, expeditie, opslag en douane-agentschap. Zij bieden ook verschillende logistieke jobprofielen aan.

Een onderdompeling in de MRO wereld bij Sabena Aerospace

Bij Sabena Aerospace worden we ondergedompeld in de wereld van Maintenance Repair en Overhaul of MRO. Het is indrukwekkend.

Deze collega’s onderhouden en controleren de vliegtuigen. Elke dag is anders waardoor het een boeiende job is.

Zij hebben de droomjob van hun leven gevonden en spreken er met vol passie over!

Mentorschap

Image
Mentorship opleiding

Met de relance in het verschiet bood Aviato een Mentorschap opleiding aan. Aviato nam deze opleidingskost op zich. Het vormde de ideale manier om luchthavenwerknemers vaardigheden bij te brengen op het vlak van begeleiding, coaching en opleiding van ‘werkpleklerenden’ (leerlingen, cursisten of stagiairs in opleiding op de werkvloer).

Technieken kwamen aan bod om een opleidingsplan op te stellen, constructieve instructies en feedback te geven en vorderingen op te volgen, bij te sturen en te evalueren.

Als kers op de taart sloten we deze opleiding af met het behalen van een ervaringsbewijs opleider-begeleider in bedrijven en organisaties. Met deze officiële erkenning bewezen werknemers dat zij de nodige vaardigheden hebben om een bepaald beroep uit te oefenen, ook al hebben zij niet voor dat beroep gestudeerd en geen diploma of getuigschrift behaald.

Het was een win-win voor beide partijenSabena Aeropsace, Securitas, G4S, Avia Partner en Brussels Airport Company namen deel.

Human Factors

Image
Human Factors

Steeds meer wordt erkend dat menselijke factoren van grote invloed zijn op de kwaliteit van het werk en de veiligheid van de werkplek.

In het kader van de Relance bood Aviato deze opleiding gratis aan voor luchthavenpersoneel

Deze opleiding duurt een halve dag en zal fysiek doorgaan in de voormiddag in een locatie op Brussels Airport.

Deze cursus is bedoeld om de aandacht van de deelnemers te vestigen op de fundamentele concepten van menselijke factoren, de risico's die verbonden zijn aan de ondernomen acties en de verwachte prestaties.

Top