Een samenwerking tussen Aviato, bedrijven en organisaties biedt perspectief voor tewerkstelling in tijden van corona crisis.

16/11/2020

In samenwerking met andere bedrijven en organisaties tracht Aviato luchthaven medewerkers die in tijdelijke werkloosheid zijn opnieuw tijdelijk aan het werk te zetten. Met Turnaround co-creëren ze opportuniteiten voor tewerkstelling en bieden ze een duurzaam alternatief aan werkgevers en werknemers die momenteel op zoek zijn naar een antwoord op deze uitdagende tijden.

Met bijna 24.000 werknemers, 317 bedrijven, 18 sectoren en gemiddeld 400 openstaande arbeidsplaatsen (pre-corona), is Brussels Airport niet alleen een unieke arbeidsmarkt maar vooral een sterke katalysator voor de Belgische economie. Door de huidige corona crisis gaat Brussels Airport door zware tijden, waardoor duizenden werknemers bij de verschillende luchthavenbedrijven op tijdelijke werkloosheid werden gezet.

Als tewerkstellingsorgaan op Brussels Airport, zag Aviato de noodzaak om de getroffen luchthavengemeenschap in contact te brengen met externe ondernemingen en organisaties die werkkrachten nodig hebben om samen naar oplossingen te zoeken. 

Turnaround

Uit dit initiatief vloeide het “Turnaround” project voort. Het doel ervan is samen met partners enerzijds oplossingen te vinden om de coronacrisis te overbruggen en anderzijds te zoeken naar structurele oplossingen op langere termijn, waaronder heroriënteringstrajecten en multiwerkgeverschap. Zo verduurzaamt Aviato de arbeidsmarkt op de luchthaven.  

 “Onze luchthavengemeenschap kent momenteel moeilijke tijden. Wij willen werknemers op Brussels Airport die in tijdelijke werkloosheid zijn aan een nieuwe tijdelijke job helpen. Onze luchthavenpartners zijn zeer geïnteresseerd om hieraan mee te werken. Wij hopen zo samen een verschil te kunnen maken en de talloze werknemers door deze crisis te loodsen”, zegt Isabelle Borli, General Manager Aviato.

Het Turnaround project focust op twee luiken:

  • Retentie: Werknemers duurzaam aan de slag houden in de huidige of een nieuwe functie of sector. Aviato steunt hierbij de werkgevers en analyseert wat nodig is om werknemers duurzaam aan boord te kunnen houden. Dit gaat dan vooral om het aanbieden van opleidingen zodat ze blijven voldoen aan de geldende normen binnen de sector.
  • Werk naar Werk: Aviato wil werkgevers die door de coronamaatregelen onvoldoende werk voor hun personeel hebben, in contact brengen met werkgevers die nu juist extra mensen zoeken, zodat de werknemers maximaal hun koopkracht behouden en actief blijven op de arbeidsmarkt.

Voor Werk naar Werk heeft Aviato al talrijke fysieke en digitale infosessies voor verschillende bedrijven en organisaties waaronder bpost, IPG, Acerta, Travi enz. georganiseerd.

Aviato is nog steeds actief op zoek naar andere partnerbedrijven die te kampen hebben met een tekort aan personeel.

Meer info.

Contact Aviato: Isabelle Borli – General Manager Aviato +32 499 67 40 02

Over Aviato

Aviato vzw fungeert als tewerkstellingscentrum op Brussels Airport, zowel voor werkzoekenden, werknemers als voor werkgevers. Het is een gezamenlijk initiatief dat publieke, privé- en overheidspartners samenbrengt die zich bezighouden met werkgelegenheid en opleiding in Zaventem. Ons doel is om enerzijds de luchthaven jobs toegankelijker te maken en anderzijds de integratie van nieuwe medewerkers op Brussels Airport te bevorderen. Daarnaast begeleiden we ook de huidige werknemers die de ambitie hebben om door te groeien binnen onze Brussels Airport community. 

Graag bedanken wij onze board members VDAB, Actiris, Provincie Vlaams-Brabant, BECI, VOKA, SFTL en Brussels Airport Company, alsook onze partners Bruxelles Formation, le Forem, SFAL, Air Cargo Belgium en Toekomstforum Halle-Vilvoorde voor de nauwe samenwerking. Dankzij hun ondersteuning kunnen wij, als arbeidsbemiddelaar van Brussels Airport, deze doelen realiseren.

Top