Aviato in de pers! Flows Magazine

Vacatures en opleidingen op Brussels Airport voortaan via Aviato
 

Aviato, het vroegere Brussels Airport House, bundelt de meer dan 500 vacatures bij 260 bedrijven op Brussels Airport en voorziet opleidingen voor werknemers. Air Cargo Belgium blijft de opleidingen voor de vrachtsector beheren via Air Cargo Academy.

Onder ruime belangstelling werd gisteren dinsdag 20 november Aviato gelanceerd. Vijf jaar na de oprichting van Brussels Airport House, is dit meer dan gewoon een naamsverandering, verzekerde Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport en voorzitter van Aviato de aanwezigen. “Aviato is de referentie bij uitstek voor diegenen die hun vaardigheden willen ontplooien binnen een uniek kader”, aldus Feist. De dagelijkse leiding is in handen van Simon De Maeseneer.

Publiek-privaat

Aviato is een onestopshop en werd opgericht door een unieke constellatie van publieke en private partners. De arbeidsbemiddelaars van VDAB en haar Brusselse tegenhanger Actiris helpen werkzoekenden te matchen met een van de meer dan

vijfhonderd jobs op de luchthaven. Ook de provincie Vlaams-Brabant ondersteunt het initiatief. Net als de werkgeversorganisaties Voka Vlaams-Brabant en het Brusselse Beci (Brussels Enterprises Commerce & Industry), SFTL en uiteraard Brussels Airport Company.

Opleidingen

Aviato wil niet alleen een invulling vinden voor de honderden vacatures bij een van de bedrijven op de luchthaven, maar wil ook opleidingen voorzien voor werknemers van die bedrijven. Daarmee wil Aviato duurzame carrièrepaden uitbouwen voor het luchthavenpersoneel. Specifiek voor de vrachtsector zal dat blijven gebeuren via Air Cargo Academy, dat door Air Cargo Belgium (ACB) beheerd wordt, maar wel in nauwe samenwerking met Aviato. “We zijn verheugd met de nieuwe stap die Aviato zet om de luchthavengemeenschap uit te bouwen en te ondersteunen”, zegt Geert Keirens, directeur van ACB. “We kijken er naar uit om met hen de talentontwikkeling voor luchtvrachtmedewerkers te ontwikkelen en zoeken op termijn een finale aansluiting te realiseren tussen Aviato en de Air Cargo Academy.”

Brusselse werkzoekenden

Met 20.000 directe tewerkgestelden is Brussels Airport de tweede grootste groeimotor van het land, na de Antwerpse Haven. Ondanks haar naam en ligging, kende de luchthaven in het verleden moeilijkheden om Brusselse werkzoekenden te bereiken, hoewel de arbeidsreserve in het Hoofdstedelijk Gewest groot was. De ondersteuning van Brusselse spelers als Actiris en Beci lijkt een grote stap vooruit.

Kasper Demol
 

Flows Magazine biedt het meest relevante nieuws  uit de wereld van het goederenvervoer: trade, shipping, transport en logistiek.

Vind hier het artikel op de Flows website.