Intersectoraal event rond non-discriminatie voor ondernemingen

13/06/2019
Body blocks

Op de werkvloer is er steeds meer diversiteit. Jonge en ervaren medewerkers, mannen, vrouwen, personen met een arbeidsbeperking, werknemers van vreemde origine,... We komen dagelijks in aanraking met verschillende culturen en achtergronden. Desondanks steken nog vaak vooroordelen en stereotypen de kop op. Zowel op de werkvloer als daarbuiten.

Rond dit thema bieden we je graag een informatieve avond aan met inspirerende sprekers.

Programma 13 juni 2019
18u00 – 19u00: Onthaal met broodjes

19u00 – 19u10: Welkomstwoord (Jeroen Doom, directeur Woodwize)

19u10 – 19u30: Bevindingen studie rond Vlaams beleid om arbeidsgerelateerde discriminatie tegen te gaan (Miet Lamberts, onderzoekster Hiva)

19u30 – 20u00: Getuigenissen van diverse bedrijven, waaronder Gomad, winnaar Award Inclusief Ondernemen 2018 en Transport Joosen.
Peter Van de Veire, directeur Dienstenchequessector, modereert.

20u00 – 21u30: We nemen je mee in een interactieve theatervoorstelling. Klein Barnum brengt op een humoristische manier inzicht in de werking van stereotypen en bied je sleutels aan om oplossingen te vinden voor iemands bezwaren, problemen of angsten om samen te werken met werknemers van vreemde origine, andersvaliden, jongeren, ouderen, …

We laten je ook niet met lege handen naar huis gaan, je ontvangt de brochure “handleiding non-discriminatiecode”. Deze handleiding werd opgemaakt door 20 sectoren en ondersteunt je bij het ontwikkelen van een bedrijfsspecifieke non-discriminatiecode.

Waar:
Brussels Kart
Alfons Gossetlaan 11, 1702 Groot-Bijgaarden
Er is ruime parkeergelegenheid

Een gezamenlijk initiatief van:

Image
logo's bedrijven
Top

Door deze website te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies om je surfervaring gemakkelijker te maken.